Fietsmeting

Een goede houding op de fiets geeft u de meeste comfort en fietsplezier. Daarnaast verkleint u de kans op blessures. Met een fietsmeting kunnen wij er bij Goossens voor zorgen dat u alles uit de voor u geschikte fiets kan halen. Vooral bij fietsen met een meer sportieve houding, zoals racefietsen, mountainbikes en trekkingfietsen. Goossens Lochem biedt verschillende fiets- en zadelmetingen die worden verricht door een van onze bike fitters:

  • Complete Fit (bikefitting)
  • SQ Lab Zadelmeting

​Hoewel de meeste fietsmetingen worden uitgevoerd voor racefietsen, mountainbikes en trekkingfietsen kan een fietsmeting ook relevant zijn voor stadsfietsen en e-bikes. Bijvoorbeeld als u twijfelt over framemaat of zadelhoogte. Neem vooral contact met ons op als u meer informatie wilt of als u wilt weten of u profijt kunt hebben van een meting

Complete Fit (bikefitting)

Een Complete Fit meet jouw lichaamslengte, bovenlichaam, been- en armlengte, schouderbreedte en voetmaat op onze 2D Body Analyzer. Op basis van die statistieken, ons unieke algoritme, uw voorkeuren en onze ervaring met het voltooien van de metingen, bieden we u vervolgens een volledig fietsdiagram van uw voorgestelde fietsopstelling, ongeacht of het een mountainbike is, woon-werkverkeer of racefiets. Het neemt al het giswerk uit uw fietsafstelling en kan worden gebruikt om uw positie op een huidige fiets te optimaliseren of de aankoop van een nieuwe te begeleiden om ervoor te zorgen dat u de juiste maat en afstelling krijgt voor uw vereisten.

SQ LAB Zadelmetingen

Zadelpijn, een veel gehoorde klacht. Ieder zadel is anders en iedereen ervaart een zadel anders. Daarom is het voor velen een hele zoektocht om tot het juiste zadel te komen. Wanneer een zadel te smal is veroorzaakt dit onnodig druk en wel precies op de plekken waar druk vermeden moet worden. Met het SQ-lab zadel meet systeem kunnen wij een zadel adviseren wat grote kans van slagen heeft.

SQlab heeft als eerste fabrikant van zadels een methode ontwikkeld om de afstand tussen de zitbotjes van het bekken te meten, de Popometing. Door deze meting kan de optimale zadelbreedte berekend worden. Dit concept heeft zich in afgelopen jaren bewezen en intussen is het bijna ondenkbaar om zonder meting een goed zadel aan te schaffen.

Bij Goossens in de winkel hebben wij een popometer staan waarmee wij u als volgt het juiste zadel kunnen aanmeten:

  • Ga op de Popometer meet-board zitten. Maak een holle rug en maak extra druk door “op uw tenen te staan” zodat de zitbotjes goed in het meetboard gedrukt worden. Grijp met uw handen onder de stoel en wiebel naar voren en achteren en een beetje naar links en rechts. Sta op en controleer of de zitbotjes goed afgedrukt zijn.

De bekkenbreedte wordt door ons opgemeten en we stellen u een aantal vragen stellen die invloed hebben op de keuze van het juiste zadel, bijv. fietstype en zithouding (vanwege bekkenstelling).

Alle SQlab zadelmodellen zijn beschikbaar in tot max. 4 breedtematen. Zo kunnen we u garanderen dat uw zitbotjes optimaal op de juiste plek van het zadel gepositioneerd worden. Alleen op deze manier kan het gevoelige kruis, bij zowel mannen als vrouwen, ontzien worden en wordt de druk over de gehele breedte van het zadel comfortabel verdeeld.