Fietsmeting

Een goede houding op de fiets geeft u de meeste comfort en fietsplezier. Daarnaast verkleint u de kans op blessures. Met een fietsmeting kunnen wij er bij Goossens voor zorgen dat u alles uit de voor u geschikte fiets kan halen. Vooral bij fietsen met een meer sportieve houding, zoals racefietsen, mountainbikes en trekkingfietsen. Goossens Borculo biedt verschillende fiets- en zadelmetingen die worden verricht door een van onze drie gekwalificeerde bike fitters:

Precision Fit (fietsmeting)
CycleFit (fietsmeting)
Zadelmeting

​Hoewel de meeste fietsmetingen worden uitgevoerd voor racefietsen, mountainbikes en trekkingfietsen kan een fietsmeting ook relevant zijn voor stadsfietsen en e-bikes. Bijvoorbeeld als u twijfelt over framemaat of zadelhoogte. Neem vooral contact met ons op als u meer informatie wilt of als u wilt weten of u profijt kunt hebben van een meting.

Precision Fit meting

Precision Fit is een uitgebreide en dynamische meting waarbij alle aspecten van een fiets onder de loep worden genomen. Bij deze meting wordt er onder meer gekeken naar lengte, lichaamsverhoudingen, gewicht, eventuele lichamelijke klachten of blessures, fietsgedrag en flexibiliteit. Data uit deze meting verstrekt informatie over framehoogte, zadel (terug)stand, breedte van het stuur en meer. Een Precision Fit duurt circa drie uur en kost € 150. Drie Goossens Borculo medewerkers zijn erkende Precision Fit meters.

1 Het gesprek

2 Fysieke beoordeling

3 Afstelling schoenen

4 Startpositie

5 Positie onderlichaam

6 Positie bovenlichaam

7 Beoordeling & vervolg

Cycle Fit meting

De Cycle Fit meting is een statische meting, gebaseerd op lichaamsmaten. CycleFit gaat uit van zes meetpunten: kruishoogte, dijbeenlengte, romplengte, armlengte, schouderbreedte en voetlengte. Aan de hand van deze maten volgt er een advies over type fiets en de precieze afstelling hiervan. Een Cycle Fit meting kost € 50. Indien daarna een fiets bij Goossens wordt aangeschaft, wordt de € 50 in korting gebracht op het aankoopbedrag.

1 Kruishoogte

2 Dijbeenlengte

3 Romplengte

4 Armlengte

5 Schouderbreedte

6 Voetlengte

Zadelmetingen

Er is niets vervelender dan zadelpijn. Zadelpijn kan verschillende oorzaken kan hebben, maar veel klachten kunnen verminderd of zelfs verholpen worden door het juiste zadel op uw fiets te monteren. Zadels zijn er namelijk in vele verschillende soorten en (breedte)maten, zowel voor heren als dames.

Een nieuw fietszadel is bij klachten van zadelpijn vaak de oplossing. Maar hoe weet je nu welk fietszadel bij je past?
Een fietszadel is namelijk erg persoonlijk en iedereen heeft zo zijn eisen, wensen & voorkeuren. Een lekker plat fietszadel is voor sommige mensen ideaal.
het perfecte zadel dat voor iedereen geschikt is bestaat helaas niet. Er zijn ontzettend veel verschillende types en vormen van diverse merken op de markt. En elke fabrikant en elke fietser heeft weer zijn eigen tips en adviezen.

Vraag je je collega-fietsers om advies, en de meeste van hen zullen hun eigen zadel zien als het perfecte fietszadel. Voor de één is dat een breed en rond fietszadel met uitsparing, voor de ander is dat een smal en plat zadel zonder uitsparing.

Bij Goossens kunt u – gratis – verschillende zadelmetingen laten verrichten om uit te zoeken welk zadel past bij uw lichaamsbouw en zitpositie. Een extra service hierbij is de zadel-probeergarantie: bij alles zadels die u bij Goossens koopt zit een omruilgarantie, dus als u niet tevreden bent, kunt u het zadel omruilen voor een andere. Zadels van het merk Bontrager kunnen – binnen 30 dagen – terug worden gebracht om te ruilen of om uw geld terug te krijgen.
Onze medewerkers kunnen u uiteraard ook adviseren over andere producten om zitklachten te verminderen, zoals een goede koersbroek of chamois crème.