FIETSEN KUNNEN LEVENS VERANDEREN

Middels een inzamelingsactie tijdens de feestdagen sluiten wij ons samen met Trek aan bij het World Bicycle Relief (WBR).

Het is namelijk zo dat fietsen daadwerkelijk levens kan veranderen. Met deze gedachten is het plan ontstaan om namens het WBR, een wereldwijde non-profitorganisatie met een missie, mensen in ontwikkelingslanden een fiets te geven. Met de ontwikkeling van een stevige Buffalo Bike vergemakkelijken ze het vervoer van studenten en zorgmedewerkers over de hele wereld, terwijl ze daarnaast ook opleidingen en werkplekken aan fietsmonteurs bieden in ontwikkelingslanden.

Sinds de start van de WBR in 2005 is Trek Bicycle een belangrijke partner. Speciaal voor deze feestdagen hebben Trek en het WBR een gezamenlijke campagne aangekondigd. Trek heeft namelijk aangekondigd dat de Buffalo Bike hun “Fiets van het Jaar” zal zijn. De fietsen kunnen zwaar belast worden tot ca. 100kg en zijn zo ontworpen dat ze met lokaal verkrijgbare onderdelen goed onderhouden kunnen worden.

Buffalo Bike is een echt geschenk dat ook daadwerkelijk iets teruggeeft. Dit jaar (2021) zal Trek alle donaties van klanten van maximaal $ 500.000 verdubbelen in de hoop tegen het einde van het jaar $1 miljoen op te halen voor deze non-profitgroep.

“Veel mensen kijken hoe ze een verschil kunnen maken tijdens de feestdagen”, zei Trek-president John Burke bij de online presentatie van de campagne. “We hebben veel met goede doelen te maken en WBR staat bovenaan onze lijst. De hoeveelheid verandering die je kunt maken met $ 165 dollar (de prijs van een buffalo fiets) is enorm.”

Buffalo bike 2

“Op de foto een schoolmeisje met buffalo bike in de handen, zo kan ze op tijd op school en ook weer thuis komen om ook daar meer te kunnen helpen”, zegt F.K. Day, medeoprichter van World Bicycle Relief. “De fiets is een simpele oplossing voor een ingewikkeld probleem.”

Als jarenlange partner speelde Trek een sleutelrol in het ontwikkelingsproces van de fiets en dat resulteerde in de Buffalo Bike. De fietsen, die lokaal worden opgebouwd, worden aangeboden aan: studenten, zorgmedewerkers, boeren en ondernemers. Ze zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de dringende behoeften van mensen in ontwikkelingsgebieden. Ze zijn ontworpen om zware lasten, lange afstanden en ruig terrein te weerstaan ​​met behulp van hoogwaardige onderdelen en materialen.

Het WBR is daarnaast ook gefocust op het creëren van een duurzame fietsinfrastructuur, waarbij opgeleide monteurs worden ingezet om de toegang tot kwaliteitsonderhoud te waarborgen. Volgens Day zijn er in de derde wereldlanden al meer dan 2500 monteurs opgeleid om de steeds groter wordende vloot operationeel te houden. “We leiden de monteurs op, geven ze gereedschap. Het komt niet alleen de werkgelegenheid ten goede, maar het zorgt ook voor goed onderhoud.”

Als je wat wil doen voor een betere wereld vragen wij een donatie, groot of klein, aan deze campagne. Dit kan bij ons in de winkel of via de website van Trek.

Deze campagne loopt van 8 november t/m 31 december 2021.