OPGEVEN IS GEEN OPTIE

Onder het motto: Opgeven is geen optie

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%!

Fietsers gaan maximaal 6 keer omhoog en wandelaars maximaal 3 keer. De eerste groep start om 4.30 uur beneden aan de berg in Bourg d’Oisans en de finish is boven op de Alpe d’Huez. Aan het eind van de dag is er een gezamenlijke laatste klim en de finish sluit om 20.00 uur. De bergweg is de hele dag gesloten voor verkeer. Supporters zijn welkom bij de start en finish en kunnen met een skilift naar Huez, ongeveer halverwege de berg.

In de dagen rond de klim is er dagelijks een bijeenkomst rond het doel van Alpe d’HuZes bespreekbaar maken. Van verhalen van onderzoekers en deelnemers tot een toelichting over de geldbesteding.

Op 6 juni 2024 zal team Huurnink zich sportief uitdagen op de Alpe D’Huez, en wij als team Goossens zullen Team Huurnink hierin sponsoren! John gaat fietsend zo vaak mogelijk de berg op en Ester zal een combi doen van hardlopen en fietsen. Ze doen dit uiteraard om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF om verder onderzoek te doen voor behandeling en genezing. Helaas krijgt op dit moment 1 op de 2 mensen te maken met kanker.

Vind jij dat opgeven ook geen optie is? Via de onderstaande linken kan je Team Huurnink steunen en sponsoren!

https://www.opgevenisgeenoptie…

https://www.opgevenisgeenoptie…

https://www.opgevenisgeenoptie…

Alpe dHuez Switzhbacks.001

De Alpe d’Huez route