VAL OP TIJDENS HET FIETSEN

Zorg dat je gezien wordt tijdens het fietsen, want jaarlijks gebeuren er honderden ongelukken omdat fietsers niet goed opvallen in het verkeer!

Tijdens het fietsen is het erg belangrijk dat je opvalt en gezien wordt.
Dit kun je doen door opvallende, felgekleurde of lichte kleding
te dragen. Ook goed werkende fietsverlichting is erg belangrijk, zo val je niet alleen op maar kan je ook beter zien waar je fiets.

Fietsverlichting

Fietsverlichting is niet alleen handig om te kijken waar je fietst in het donker, maar ook heel belangrijk voor het opvallen tijdens het fietsen. Door goed werkende voor en achterlichten val je goed op in het verkeer. Heb je geen verlichting op je fiets of is verlichting kapot? Bekijk dan hier ons assortiment verlichting!

De NanoStrike van BBB is een van de kleinste fietslampen met super veel lichtkracht. Dit lampje is letterlijk ‘nano’, compact met uitzonderlijke helderheid. Voorzien van een zeer efficiënte LED die de brandtijd optimaliseert. Hierdoor zie jij veel wanneer je in het donker fiets en val je ook nog eens super goed op. Super veilig dus!

Reflecterende kleding en tassen

Naast werkende fietsverlichting, is het dragen van opvallende kleren ook belangrijk als je wilt opvallen tijdens het fietsen. Denk hierbij aan reflecterende jassen, broeken, helmen, fietstassen en nog veel meer. Daarbij zijn de meeste reflecterende kledingstukken ook nog eens waterdicht. Zo kom je tijdens een regenachtige en donker fietstocht niet alleen veilig op je bestemming aan, maar ook droog.

Neem bijvoorbeeld de Ortlieb Backroller High Visibility. Dit is een fietstas met een geïntegreerde binnentas en een rolsluiting. De tas is gemaakt van waterdicht PU gecoat Cordura materiaal en zijn voorzien van reflectoren, waardoor je dus goed opvalt.