TONY MARTIN & AGU HIGH VISIBILITY COLLECTION

In samenwerking met Tony Martin heeft AGU een collectie gepresenteerd. Namelijk de Visibility Collection. De Duitse viervoudig wereldkampioen kwam met het idee voor deze collectie omdat hij bijna twee jaar geleden op werd aangereden toen die in donkere kleding ’s avonds aan het fietsen was.

“Ik trek me het moment van dat ongeluk zelf aan”, vertelt Tony Martin in een persbericht. “De schuld lag niet alleen bij de automobilist, maar ook bij mij. Het regende op dat moment, zichtbaarheid was slecht en ik was gekleed in donkere kleding. Gelukkig ging het toen goed, maar ik ben mij er ook van bewust dat er dagelijks duizenden fietsers zijn die hetzelfde gevaar lopen. Samen met AGU hoop ik dat fietsliefhebbers nu nog veiliger hun favoriete routes afleggen. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we veilig thuiskomen.”

AGU benadrukt daarnaast dat de nieuwe kledinglijn in samenhang met goede fietsverlichting eraan moet bijdragen dat wielrenners ook met regen of op donkere dagen veilig hun fietsrondjes kunnen afwerken. In de Visibility Collection is dezelfde kledij ook in donkerder kleuren uitgebracht, uitgerust met reflectieve prints die oplichten als er licht op schijnt.

Bekijk hier de high visibility collectie van AGU