GOOSSENS LOCHEM HEEFT EEN NIEUWE EIGENAAR

Vanaf april kent Goossens Lochem een nieuwe eigenaar. Namelijk, Patrick Ebbeling. Hij neemt de winkel over van Henk Beumer, die natuurlijk nog gewoon aan boord blijft, maar wel rustig gaat afbouwen.

Afgelopen week zijn de medewerkers van Goossens Lochem geïnformeerd en aan Ebbeling voorgesteld. Hij heeft daarvoor zijn baan bij Basil opgezegd en toch weer voor de kant van de retail gekozen. Ebbeling heeft jarenlang in de fietstassenindustrie gezeten bij FastRider en later bij AGU. In 2016 nam hij, samen met Dirk de Boer de bekende fietsenwinkel Kroone Liefting over. 2,5 later trad Ebbeling in dienst bij Basil en verhuisde daarvoor naar Wehl, vlakbij Doetinchem. Toen hij via via vernam dat Henk Beumer na 27 jaar plannen had om zijn winkel in Lochem te gaan verkopen begon het retailbloed van Ebbeling toch weer wat sneller te stromen. “Ik heb in die tijd bij Kroone Liefting er toch aan kunnen ruiken, hoe het is om een eigen winkel te hebben. Dat zelfstandig ondernemerschap trok me nog steeds,” licht Ebbeling toe. “Ik heb bij Basil echt een fantastische tijd gehad en aan mooie projecten bij MIK en Basil kunnen werken, daar lag het niet aan, maar dat zelfstandige bleef lonken.”

Toen Ebbeling iets vernam van Henk zijn plannen heeft hij contact gezocht met de ondernemer uit Lochem en wat volgde was een prettig gesprek. “We waren er redelijk snel uit, maar moesten wachten op de goedkeuring van de bank. Het leuke hier is natuurlijk dat een bekende winkel als Goossens nu eens niet door een automotive partij overgenomen wordt, maar door iemand uit de fietsbranche,” aldus Ebbeling.

Henk Beumer is eigenaar af, maar blijft wel werkzaam in het bedrijf

Henk is 30 jaar actief geweest in de zaak; de eerste drie jaar in dienst van Bennie Goossens, waarna hij de zaak overnam en het bedrijf vervolgens alleen runde. Hij had winkels in Borculo, Laren en Lochem die in 2020 werden samengevoegd tot één centrale winkel in Lochem.

Henk vertelt dat hij na de overname door Ebbeling actief blijft in de zaak: “Ik denk dat ik ongeveer drie dagen aanwezig zal zijn in de winkel of de werkplaats. Ik ben vanuit mijn technische achtergrond begonnen in de werkplaats en sleutelen aan fietsen vind ik nog steeds erg leuk. Maar fietsen is mijn passie en de klant in de winkel helpen aan een mooi product doe ik ook heel graag. Als eigenaar ben je meer een manager, nu ga ik weer terug naar hoe ik ooit begonnen ben.”