LAZER KINETICORE ROTATIE-IMPACTBESCHERMING

Lazers KinetiCore is het resultaat van een tien jaar durende zoektocht naar een nieuwe, betere technologie. Het biedt bescherming tegen zowel een directe impact als rotatie-impact dankzij unieke EPS-schuimblokken, de zogenoemde gecontroleerde kreukelzones, die bij een botsing kreukelen en zo de energie absorberen die anders de hersenen van de fietser zou hebben bereikt. 

Bekijk hier alle Lazer KinetiCore helmen

BETERE VENTILATIE

Alle fietsers hebben behoefte aan lucht die door de helm stroomt om hun hoofd koel te houden, vooral op trajecten waarop de temperatuur oploopt. Dankzij de ingebouwde KinetiCore zijn de helmen uitgevoerd met innovatieve ventilatieopeningen die koele lucht naar de achterkant van de helm leiden en warme lucht uitstoten. Dit verhoogt het comfort, voor nog meer fietsplezier.

TOT WEL 23% LICHTER

Een lichtgewicht helm kan zowel het comfort verhogen als de snelheid en aerodynamica. Met deze wetenschap in het achterhoofd werkte ze bij Lazer jaren aan het verminderen van de hoeveelheid plastic en EPS-schuim die in de constructie wordt gebruikt. Dit heeft geresulteerd in een lager totaalgewicht. Het feit dat KinetiCore niet aan de helm is toegevoegd als extra element maar erin is ingebouwd, helpt voor een lager gewicht te zorgen.

MINDER PLASTIC

KinetiCore-helmen bevatten minder plastic dan vergelijkbare voorgaande modellen. Door te zorgen dat er geen plastics hoeven te worden toegevoegd en door de benodigde hoeveelheid EPS-schuim te verlagen, wist Lazer hun doel te bereiken om voor betere prestaties te zorgen met minder materiaal.