TREK E-CALIBER

Het past bij u als…
U bent een fanatieke XC-rijder die gek is op het idee van een e-MTB die u helpt om je grenzen te verleggen zonder al te veel ondersteuning. Hij is ook ideaal voor rijders die meer willen gaan fietsen of die snellere vrienden willen bijhouden.

De techniek die u krijgt
Een lichtgewicht OCLV Mountain Carbon frame met 60 mm veerweg, 120 mm RockShox SID Select+ voorvork en Trek IsoStrut achterdemper. Een Fazua Evation motor met 250 Wh accu die ondersteuning biedt tot 25 km/u en geen weerstand biedt als hij is uitgeschakeld. Een Shimano XT aandrijving, Bontrager Line Elite seatdropper en Kovee Pro 30 carbon wielen met een snel aangrijpende 108-tands Rapid Drive-achternaaf.

Het laatste woord
De E-Caliber vliegt over singletracks als een XC-mountainbike – omdat hij afgeleid is van de Supercaliber! En de Fazua ondersteuning is fantastisch voor rijders die zoeken naar een klein beetje voordeel om meer te genieten van hun favoriete sport.

Waarom u er gek op zal zijn

  • Op beklimmingen en lange ritten krijgt u een helpende hand toegestoken van de motor, maar de ondersteuning voelt erg natuurlijk aan waardoor de totale rijbeleving dichter bij een analoge fiets zit dan bij een typische e-MTB.
  • Het totale aandrijfsysteem, inclusief de motor, is eenvoudig uitneembaar. Verwijder het systeem, plaats de meegeleverde cover en u heeft een standaard mountainbike die 2,9 kg minder weegt.
  • De IsoStrut-vering geeft u exact genoeg veerweg voor XC-tractie en comfort met minder gewicht en meer efficiëntie.
  • De draaipuntloze staande achtervorken besparen gewicht en buigen actief mee bij oneffenheden op de trails.
  • De bredere Kovee Pro 30 wielen ondersteunen de banden beter waardoor u met lagere druk kunt rijden voor meer grip.

Model overzicht