VOORVORK ONDERHOUD VOOR JE MOUNTAINBIKE

Hoe lang heb jij je mountainbike al? En heeft je voorvork ooit onderhoud gehad? Veel mensen stellen één keer hun vork in en rijden er vervolgens jaren meer zonder er nog eens naar om te kijken. De afstelling en het onderhoud van de voorvork zijn echter zeer belangrijk voor de werking en de levensduur van de vork. Je voorvork is namelijk een van de technische hoogstandjes van je fiets. Een technisch hoogstandje wat onderhoud nodig heeft om er lang plezier van te hebben. Lees hier onder meer over het onderhoud van je mountainbike voorvork.

De gevolgen van het niet onderhouden van een mountainbike voorvork

Wanneer je regelmatig gebruik maakt van je mountainbike en je de voorvork niet onderhoud raakt deze van binnen steeds meer vervuild. Zand, water, modder en ander vuil hoopt op in de keerringen en afdichtingen waardoor de vork een stuk minder soepel wordt. Na verloop van tijd zal de kans dat de binnenpoten gaan inslijten steeds groter worden. Wanneer dit gebeurt ontstaat het gevoel dat er speling op de vork zit en dit is helaas niet te verhelpen.

Voorvork onderhoud laten uitvoeren bij Goossens Lochem

Het is sterk aan te raden om bij geregeld gebruik je voorvork eens in de 12 a 18 maanden te laten onderhouden. Bij dit onderhoud wordt de vork uit de fiets gedemonteerd. De voorvork word vervolgends uit elkaar gehaald en wordt de hele vork van binnen en buiten compleet gereinigd. De keerringen worden gedemonteerd voor nieuwe originele materialen en de verouderde olie wordt vervangen. Vervolgens wordt de vork weer gemonteerd, voorzien van de verse olie en nieuwe onderdelen. Tot slot wordt de vork weer op druk gezet en getest voordat deze weer terug in de fiets wordt gemonteerd.

Maak online afspraak in onze werkplaats